29 Aralık 2013 Pazar

I Tunes Store & Urbanears


Müzik zevki ve kalite beklentimiz bazı parametrelere göre değişebilir. Kimimiz rock, kimimiz pop, kimimiz arabesk sevebilir. Ama hepimiz için aynı olan bir tek şey vardır o da dinlediğimiz müziğin ses kalitesidir. CD kalitesinde müzik diye bir şey vardır. Kimileri bunun kapısından bile geçmemiştir. Yalnızca internetten ücretsiz olarak mp3 indiren bir kişinin CD kalitesinde müzikten haberi yoktur. CD kalitesinde müzik en temel olarak sıkıştırılmamış olduğundan sanatçının yaptığı müzik hiç bir deformasyona uğramadan bize ulaşır.

Apple şirket felsefesi olarak kaliteden taviz vermeyen bir markadır. Şirket, müzik piyasası korsan indirmeler yüzünden neredeyse bitmek üzereyken i tunes store'u kurup hem sanatçılara milyonlarca dolar kazandırıp hem de dinleyicilere şarkı başına 90 kuruş karşılığında cd kalitesinde müziğe sahip olma olanağını sunmuştur. Maalesef ki Türkiye'de Iphone sahibi olup da telefonundaki i tunes store ikonunun ne olduğunu merak edip de tıklamayan yüzbinlerce insan var. Ben de bu kişilerden biriyken Steve Jobs'un biyografi kitabını okurken i tunes'un anlatıldığı kısımda bu özelliğin ne kadar önemli olduğunu keşfettim. Hem istediğiniz şarkıcının istediniz yılda yaptığı albümün istediğiniz şarkısını 90 kuruşa indirebiliyorsunuz, hem de sahip olduğunuz bu şarkıyı i cloud yoluyla sahip olduğunuz tüm apple cihazlarında çalıştırıp isterseniz Cd'ye de yazabiliyorsunuz.

Siz I tunes'un ne kadar kullanışlı olduğunu keşfederken ben de indirdiğiniz bu müziği güzel bir standartta dinlemenizi sağlayacak cihazı anlatayım. Hem tasarım hem ses kalitesi olarak ortalama beklentilerinizi karşılayacak bir ürün Urbanears. farklı farklı renklere sahip, bir kısmı plastik, bir kısmı kumaş, bir kısmı metal ve tarz bir ürün. Ses kalitesi olarak belki bir Beats kulaklık değil ama profesyonel olmayan bir kulaklığa göre oldukça güzel ses veriyor. Üstünde şarkıyı durdurup başlatmanız ve telefonu açıp kapatmanız için de bir tuş mevcut. En beğendiğim özelliği de kulaklığın bir kulağında başka birinin sizin müziğinizi paralelden dinleyebilmesi için jak girişinin bulunması. Bendeki Urbanears da fotoğrafta kullandığım yeşil renkte. Geçen yıl D&R yılbaşı kampanyası yapmıştı ve 99 liraya almıştım. 100-130 lira arası bir fiyata bu güzel ürünü almanızı tavsiye ederim. Philips'in tarz sahibi olmayan kulaklıklarına para vereceğinize biraz daha para verin ve bunu tercih edin. I Tunes Store ve Urbanears : Müzik zevkime ulaşmamı sağlayan iki güzel araç...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder